Mad og vin

 

 Her  kan du tilmelde dig kurserne Begynderkurser for vinavlere.

Få god og sund motion og frisk luft: Gå i lære som vinbonde!
Kontakt Jean Becker på tlf. 40 60 57 55 hvis du er interesseret.
Du kan i første omgang også blot aftale et besøg i vinmarken, hvor du kan få et indtryk af arbejdets omfang - og måske også høre lidt om den danske vinproduktion.

Mad: Vi håber at kunne tilbyde Fars Køkkenskole senere på året i både Allerød og Birkerød. 
Kontakt Lena Becker, skoleleder på tlf. 70 2065 74 hvis du er interesseret eller vil vide noget mere konkret

Navn Start Ugedag Sted Underviser  
Vinavl modul 1 og 2 - ONS 10‑03‑2021 19:00 Ons Adresse: Se kursusbeskrivelse Jean Becker
Se mere   Luk  
  • Navn: Vinavl modul 1 og 2 - ONS
  • :
  • Start: 10‑03‑2021 19:00
  • Ugedag: Ons
  • Sted: Adresse: Se kursusbeskrivelse
  • Underviser: Jean Becker
Se mere   Luk  

MODUL 1    Forberedelse og planlægning.
Anlæg af vingården. Hvad skal man overveje inden man går i gang. Valg af lokalitet, jordbundsforhold, rækkeretning, , valg af druesort, grundstamme, sundhed, arbejdsindsats og hegning – er nogen af nøgleordene.

MODUL 2    Anlæg vingården.
Jordbearbejdning: jorden skal bearbejdes og løsnes når beslutningen om at anlægge en vingård på stedet er truffet. Arbejdet afhænger af jordens beskaffenhed.
Etablering af espalier. Nye planter skal have en stok, og senere også et espaliersystem at vokse op ad.
Plantning: Det er normalt, at man planter barrodsplanter, som man får leveret i starten af maj. Vær klar, når planterne kommer, så de hurtigst muligt kommer i jorden.

 Kurset afholdes på mit lager, adressen Bregnerødvej 132B, 3460 Birkerød.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: A11222
Status: Igangsat
Første møde: 10-03-2021 19:00
Mødegange: 4
Lektioner: 12
Undervisere: Jean Becker
Priser:
Almen DKK 700,00
Vin avl modul 3 10‑04‑2021 14:00 Lør Adresse: Se kursusbeskrivelse Jean Becker
Se mere   Luk  
  • Navn: Vin avl modul 3
  • :
  • Start: 10‑04‑2021 14:00
  • Ugedag: Lør
  • Sted: Adresse: Se kursusbeskrivelse
  • Underviser: Jean Becker
Se mere   Luk  

MODUL 3    Pasning af vingården.

Gødskning: Vinplanterne skal have noget at leve af. I etableringsfasen kan der tilføjes gødning, så  planten kan danne et godt rodnet.

Beskæring: Når faren for frost er forbi, hvilket normalt vil sige i marts, foretages en kraftig vinterbeskæring.

Beskyttelse mod frost er noget vi skal tage hensyn til. I det danske klima er det ikke nødvendigt at beskytte mod normal vinterfrost. De kan dog være nødvendigt med passende læ, så planterne ikke tørrer ud. Planterne er neget følsomme for frost i starten af maj, lige når de springer ud. Frost lige inden høst er ikke noget stort problem for høsten, men det kan svække afmodningen og dermed vinterhårførheden, så der kan ske skader i løbet af vinteren.

Forebyggelse af sygdomme: Der findes nogle få sprøjtemidler, der må bruges i dansk vinavl. De skal benyttes forebyggende, altså inden angrebet er sat ind, da de ikke er kraftige nok til at helbrede. Man skal overveje om dyrkningen skal være økologisk eller konventionel samt lave en sprøjteplan og følge den.

Beskyttelse mod fugle: nogen sætter permanent net op over hele vinmarken, men det mest almindelig er at sætte net op på begge sider af rækkerne, så de dækker druezonen. Net opsættes i starten af august, inden fuglene for alvor får interesse for druerne.

Høst: Man høster første gang på treårige planter. Høsten skal foregå, når druerne er modne. Man kan f.eks. en gang ugentlig fra 1. september plukke nogle druer og måle sukkerindhold og pH-værdien. Høsten bør ske når druerne er fysiologisk modne, eller hvis der pludselig kommer frost.

Mødesteder aftales på kurset.



 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B11231
Status: Igangsat
Første møde: 10-04-2021 14:00
Mødegange: 6
Lektioner: 15
Undervisere: Jean Becker
Priser:
Almen DKK 700,00
Vinavl modul 4 03‑10‑2021 15:00 Søn Adresse: Se kursusbeskrivelse Jean Becker
Se mere   Luk  
  • Navn: Vinavl modul 4
  • :
  • Start: 03‑10‑2021 15:00
  • Ugedag: Søn
  • Sted: Adresse: Se kursusbeskrivelse
  • Underviser: Jean Becker
Se mere   Luk  

MODUL 4   Vinifikation

Vi starter med at lære hvad man gør, og anvender indkøbt druemost til de første forsøg. Vi gør dette inden du høster første gang, således at du véd hvad du skal gøre, og således ikke bruger dine egne druer til de første forsøg.

Vi lærer hvad vi skal gøre ved hhv. rødvin, rosé og hvidvin.

OBS.: kurset afholdes uden tilskud fra kommunen.

 

Dag 1 - intro, teori og start med tilsætning af gær

Dag 2 - Omstikning og måling kontrol af gæringsprocessen

Dag 3 - Klaring og måling, evt. justering af vinen

Dag 4 - smagning og flaskning . du går hjem med din vin . eller bruger den som grundvin til mousserende vin. = Modul 5, nyt kursus.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B11241
Status: Igangsat
Første møde: 03-10-2021 15:00
Mødegange: 5
Lektioner: 12
Undervisere: Jean Becker
Priser:
Almen DKK 700,00
dof