Musik & Sang

Sang

Sangtræning er god gymnastik for lungerne!
Har du en lungesygdom som KOL eller asthma, eller bliver du let forpustet og har besvær med vejrtrækningen?
Erfaringen viser, at korsang styrker lungerne. Sangtræning giver dig mere kontrol over vejrtrækningen. Korsang er ikke behandlling, men kan som anden fysisk træning hjælpe dig med at udnytte din lungefunktion bedst muligt.

Du behøver ikke at have sunget i kor før, og hvis du hoster gør det ikke noget. Velkommen til en ny sæson i august måned.

Koret mødes i Birkerød Idrætscenter. Kontakt skolen, hvis du gerne vil komme til en prøvetime.

Måske du kender en, der har KOL eller anden lungesygdom. Gør vedkommende opmærksom på vores lungekor.

Vi kan allerede nu bekræfte, at det du'r at synge.
Deltagerne udtaler, at de kan mærke en forskel! Og se det på målinger.
Citat fra en deltager: “lungekapaciteten kan jo ikke blive bedre, men her lærer man at udnytte luften meget bedre, hvilket gør en kæmpe forskel” (vedkommende er ikke længere tilknyttet lungeafd på Gentofte, efter at have deltaget først i projektet i foråret på Teglporten og nu i lungekoret).

 

Navn Start Ugedag Sted Underviser  
Lungekor i Birkerød 21‑08‑2019 10:00 Ons Birkerød Idrætscenter Rose Marie Majlund Kent
Se mere   Luk  
  • Navn: Lungekor i Birkerød
  • :
  • Start: 21‑08‑2019 10:00
  • Ugedag: Ons
  • Sted: Birkerød Idrætscenter
  • Underviser: Rose Marie Majlund Kent
Se mere   Luk  

KOL/lunge sang henvender sig til dig, der lever med KOL eller har lunge problemer, og som godt kunne tænke sig at mærke sangens fordele netop på dette område.

På holdet bruger vi sang, opvarmning og relevante stemme- og vejrtrækningsøvelser til at forbedre bl.a. vejrtrækningen og komme dårlige vejrtrækningsvaner og -mønstre til livs.

Vi synger sange som alle kan være med på, uanset erfaring, og sangglæden er i stor fokus. Det er muligt at være med selvom man er dårligt stående/gående.

Korlederen: Rose har en cand. Mag. i musikvidenskab med profil i musikledelse. Hun har stor erfaring med forskellige typer af kor og arbejder også inden for kor og helse området. Rose er, som sanglærer, en del af forskningsprojektet sing-a-lung, som undersøger fordelene ved sang hos KOL patienter. Derigennem har hun deltaget i workshops og har stor erfaring med området og med at gennemføre KOL kor. Rose tager udgangspunkt i både gruppen og den enkelte, så øvelser og sange er tilpasset holdet.

Kurset oprettes som hensyntagende hold, hvilket betyder, at der kan være max. 8 deltagere og dermed kan hver enkelt deltager få den rette vejledning og hensyn.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B92612
Status: Igangsat
Første møde: 21-08-2019 10:00
Mødegange: 10
Lektioner: 20
Undervisere: Rose Marie Majlund Kent
Priser:
Hensyntagende DKK 900,00
Hensyntagende (Pensionist Rudersdal) DKK 800,00